info@loomer-sloopwerken.nl 085-0655799 | Actief in Heel Nederland

Schoorsteen laten slopen door Loomer Sloopwerken

Een schoorsteen laten slopen is werk voor een professioneel sloopbedrijf. Temeer omdat een schoorsteen uit meerdere delen bestaat en verbonden kan zijn met de draagconstructie van een woning. Een schoorsteen heeft ook een rookkanaal dat verwijderd moet worden tijdens de sloop. Het laten slopen van een schoorsteen kan veel redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat u niet langer stookt op hout of omdat de schoorsteen door achterstallig onderhoud lekkage veroorzaakt binnenshuis. Bij Loomer sloopwerken staan we voor u klaar.


Waarom een schoorsteen laten slopen?

Het laten verwijderen van een schoorsteen kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat u niet langer gebruik maakt van uw houtkachel of openhaard, of omdat u de woning in de toekomst op een andere manier wilt verwarmen. De sloop van een rookkanaal of schoorsteen kan ook noodzakelijk zijn omdat deze lekt of instabiel is geworden. Bijvoorbeeld doordat stenen poreus zijn geworden door de invloeden van het weer. Om schade en onveilige situaties te kunnen voorkomen, is het verwijderen van de schoorsteen noodzakelijk. In de meeste gevallen kunt u dit niet zelf. Loomer Sloopwerken neemt u deze zorg graag uit handen. We zijn dan ook niet voor niets dé specialist in sloopprojecten.

 

Het verwijderen en slopen van de schoorsteen, het rookkanaal en de schouw

Loomer Sloopwerken heeft veel ervaring in het slopen van schoorstenen, schouwen en rookkanalen. Om dergelijke sloopprojecten op een veilige manier te kunnen uitvoeren, wordt de bouwconstructie eerst uitvoerig gecontroleerd. Zo kan tevens worden bepaald of de schoorsteen is verbonden met dragende muren of dakdelen. Daarnaast beschikken we over de juiste apparatuur waarmee we veilig op hoogte kunnen werken.

Een schoorsteen slopen gebeurt van binnenuit, maar uiteraard ook op het dak. Sloopwerk aan de schoorsteen betekent in veel gevallen ook dat zowel het rookkanaal als de schouw moeten worden verwijderd. Dat is bijvoorbeeld noodzakelijk als u uw woning wilt verbouwen of de ruimtes wilt herinrichten. Loomer Sloopwerken draagt dan ook niet alleen zorg voor het verwijderen van de schoorsteen, maar zorgt ook voor een vakkundige sloop van rookkanalen en schouwen.

 

Werkwijze bij het slopen van schoorstenen

Loomer Sloopwerken hanteert altijd een veilige en functionele werkwijze bij het slopen van schoorstenen en rookkanalen. Daarbij houden we niet alleen rekening met onze veiligheid, maar uiteraard ook met de constructie van uw woning of pand.

1. Schoorsteen inspectie

Voordat een schoorsteen kan worden gesloopt, moet er een grondige inspectie plaatsvinden. Hiermee kunnen we bepalen of de schoorsteen rust op dragende delen en op welke manier deze is geconstrueerd binnen de woning. Het verwijderen van een schoorsteen of rookkanaal kan op deze manier effectief en doeltreffend gebeuren.

2. Veiligheidsmaatregelen

Een schoorsteen slopen dient zowel binnenshuis als buitenshuis plaats te vinden. Het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen is daarom een must. Loomer Sloopwerken hanteert daarbij de wettelijke richtlijnen. Dat betekent dat we zorg dragen voor het plaatsen van goedgekeurde steigers welke zijn voorzien van vangnetten.

3. Demonteren en slopen van de schoorsteen

Als de inspectie geen problemen heeft opgeleverd en als ook de veiligheidsmaatregelen zijn genomen, beginnen we met het slopen van de schoorsteen. Voor elke soort constructie bieden we de juiste oplossing. Zo kan het zijn dat het gaat om een oude gemetselde schoorsteen mét dragende functie. In dat geval zorgen we ervoor dat de constructie wordt gestut. Dat doen we ook als u slechts een gedeelte van de schoorsteen wilt laten slopen door Loomer Sloopwerken.

4. Dak waterdicht maken

Het slopen van de schoorsteen laat als vanzelfsprekend een opening achter in het dak. Loomer Sloopwerken zorgt ervoor dat dit gat op een hoogwaardige manier wordt gedicht. Dat doen we door het gebruik van kwalitatieve bouwmaterialen.

5. Afvoeren puin en stenen

Na de schoorsteen sloop laten we de locatie schoon en opgeruimd achter. Sloopafval in de vorm van puin en stenen voeren we af. Dat doen we door het plaatsen en afvoeren van puin containers.

Binnen ons team werken we uitsluitend met gediplomeerde vakmensen. Dat zorgt ervoor dat u altijd zeker bent van het goed eindresultaat als u uw schoorsteen wilt laten slopen. Ook als er onverhoopt asbest wordt aangetroffen bij de sloop van de schoorsteen kunt op Loomer Sloopwerken regelen. We zijn tevens een gecertificeerd bedrijf voor het verwijderen van asbest. De sanering vindt uiteraard plaats volgens de geldende normen en milieuwetgeving.

 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wil u uw schoorsteen vakkundig laten slopen door Loomer sloopwerken? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Dat kan natuurlijk ook voor andere werkzaamheden. Bijvoorbeeld als het verwijderen van de schoorsteen of de schouw onderdeel uitmaakt van een grotere renovatie of totaalsloop. Na het aanvragen van de vrijblijvende prijsopgave nemen we direct contact met u op om de mogelijkheden en wensen te kunnen bespreken.