info@loomer-sloopwerken.nl 085-0655799 | Actief in Heel Nederland

Schouw laten slopen door een ervaren sloopbedrijf

Een schouw slopen kan verschillende redenen hebben. Misschien omdat u niet meer op hout wilt stoken of omdat u uw woonkamer van een renovatie wilt voorzien. Ook oude woningen zijn vaak voorzien van een opzichtige schouw die bovenal veel ruimte in beslag neemt. Zeker als deze door een defect in het rookkanaal of de schoorsteen niet meer wordt gebruikt. Een schouw slopen laat u het liefst aan een ervaren sloopbedrijf over. Loomer Sloopwerken zorgt ervoor dat de schouw op een veilige en correcte manier wordt gesloopt.

Waarom een schouw laten slopen door een professioneel bedrijf?

Een schouw is het voorzetstuk van de open haard of de kachel. Deze is zichtbaar in de kamer en staat in direct contact met het rookkanaal en de schoorsteen. Het rookkanaal loopt omhoog en doet daarbij verschillende verdiepingen aan. Als u een schouw wilt laten slopen, dan is het van belang dat de constructie van de schoorsteen en het kanaal niet beschadigd raken. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren zoals bijvoorbeeld instortingsgevaar.

Als de schoorsteen en het rookkanaal al verwijderd zijn, dan kan de schouw in zijn geheel worden verwijderd. Deze is vaak opgebouwd uit natuursteen of beton. Het slopen of verwijderen van een schouw vergt dan ook het juiste gereedschap. Loomer Sloopwerken is gespecialiseerd in het slopen van diverse soorten schouwen. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit in welke ruimte deze zich bevinden. Is uw schoorsteen nog intact maar wilt u uw schouw wel laten slopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

De voordelen van het laten slopen van schouwen of open haarden in huis

Een schouw kan prachtig zijn, maar neemt ook veel ruimte in beslag. Omdat schouwen flink de diepte in worden gebouwd, gaat dit ten koste van de leefruimte in de woonkamer. Daarnaast is het verplaatsen van meubels vrijwel onmogelijk. Door de vaste schouw bent u gebonden aan een bepaalde setting. Is de schouw niet meer in gebruik? Dan kunt u deze het beste laten slopen door een ervaren sloopbedrijf. Daarnaast zijn we als sloopbedrijf ook ervaren en gespecialiseerd in:

– Slopen van alle soorten schouwen
– Verwijderen en slopen van schoorstenen
– Veilig slopen van rookkanalen binnenshuis

Het verwijderen van een open haard of schouw is dé manier om meer ruimte te creëren in uw woonkamer. U ervaart tevens meer mogelijkheden omdat u niet langer afhankelijk bent van de plaatsing van de schouw. Loomer Sloopwerken is actief door heel Nederland. Dat betekent dat we uw schouw professioneel slopen en verwijderen, ongeacht uw locatie. Dat geldt uiteraard ook voor het slopen van de schoorsteen op het dak en het verwijderen van het rookkanaal op elke verdieping van de woning. Desgewenst zorgen we ook voor de afvoer van puin.

Schouw veilig laten slopen en de schoorsteen laten verwijderen

Als de schoorsteen en het rookkanaal nog intact zijn, dan wilt u deze mogelijk ook laten verwijderen door een ervaren sloopbedrijf. Ook voor deze projecten staat het team van Loomer Sloopwerken voor u klaar. De schoorsteen kunt u het beste laten verwijderen als de schouw wordt gesloopt. Dit soort werkzaamheden worden aangeboden tegen een scherp tarief. Deze sloopprojecten noemen we ook wel een totaal-verwijdering en bestaan uit:

– Verwijderen van de schoorsteen op het dak
– Slopen van het rookkanaal op alle verdiepingen van het huis
– Schouw of openhaard slopen

Met een totale verwijdering kunnen gevaarlijke situaties en instortingen worden voorkomen. De schoorsteen moet zowel op het dak als in de woning worden gesloopt. Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig te werk en voeren we altijd een grondige analyse uit, voordat er wordt gestart met de overeengekomen sloopwerkzaamheden van schouw of openhaard.

Als de schoorsteen al verwijderd is, dan kunt u ons inschakelen voor het slopen van de schouw. Om zoveel mogelijk overlast te kunnen voorkomen, kunnen we puin en afval desgewenst ook voor u afvoeren in de door ons aangevoerde puincontainers. Op deze manier is de ruimte direct klaar voor een verbouwing of make-over.

Schouw laten slopen op basis van een vrijblijvende offerte

Loomer Sloopwerken is dé specialist op het gebied van sloopwerkzaamheden omtrent schouwen, open haarden en schoorstenen. Daarbij houden we niet alleen rekening met een mooi eindresultaat, maar ook met uw veiligheid. Onze projecten worden dan ook altijd middels de veiligheidsrichtlijnen uitgevoerd. Wilt u de schouw in uw woonkamer laten slopen door een professionele partij? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende prijsopgave aan. Uiteraard voorzien we u altijd van een op maat gemaakte en concurrerende prijsopgave.

Contact

Stuur een berichtje...

    Verzend Bericht