info@loomer-sloopwerken.nl 085-0655799 | Actief in Heel Nederland

Asbest verwijdering binnen bedrijfspanden

Asbest verwijdering binnen bedrijfsruimten of kantoorpanden laat u over aan een erkend en gecertificeerd sloopbedrijf. Loomer Sloopwerken is gespecialiseerd in alle vormen van asbestverwijdering. Bijvoorbeeld het dak van een bedrijfshal of een winkel. Wij verwijderen asbest dat zich zowel binnen als buiten een bedrijfspand bevindt. Uiteraard dragen we zorg voor een professionele verwijdering volgens de wettelijk gestelde eisen. Daarnaast zorgen we er ook voor dat het asbest veilig en volgens de regels wordt afgevoerd.


Waarom asbest verwijdering door een erkend sloopbedrijf?

Het verwijderen van grote oppervlakken asbest kunt u niet zelf. Sterker nog, asbestverwijdering anders dan door en erkend bedrijf is volgens de wet niet toegestaan. Loomer Sloopwerken is de specialist op het gebied van asbest verwijdering en sanering. We hebben de beschikking over een ervaren team waardoor de gewenste werkzaamheden vlot en veilig kunnen worden uitgevoerd. Ongeacht waar de asbest zich bevindt.


Kiezen voor zakelijke asbestverwijdering door Loomer Sloopwerken

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor zakelijke asbestverwijdering. In de eerste plaats omdat de verwijdering van gebonden of niet-hechtgebonden asbest plaats moet vinden binnen een bedrijfsruimte. Dat kan een industriële hal zijn, maar ook een winkel, kantoorpand of andere ruimte die zakelijk wordt gebruikt. Andere redenen zijn:

– Bij de aankoop van een oude bedrijfsruimte waarin asbest aanwezig is
– Bij verbouwing van renovatie kantoorpanden
– Vernieuwing van winkelruimtes en bedrijfshallen
– Creëren van een veilige werkomgeving voor werknemers en klanten

Als u kiest voor asbest verwijdering door Loomer Sloopwerken, bent u altijd zeker van een gehele ontzorging. Wij staan namelijk tijdens het hele proces voor u klaar. Van inspectie tot aan uiteindelijke asbest verwijdering en afvoer. Uiteraard kunnen wij u door onze ruime ervaring ook van een goed advies voorzien.


Zakelijke asbestverwijdering is fiscaal aftrekbaar

Als u het asbest binnen uw zakelijke ruimte wilt laten verwijderen door een sloopbedrijf, dan kunt u in aanmerking komen voor fiscale aftrek. Daarmee bespaart u flink op de uiteindelijke kosten van de verwijdering. Echter moet u daarvoor wel aan bepaalde eisen kunnen voldoen. Zo moet de asbest verwijdering worden uitgevoerd door een gecertificeerd en erkend sloopbedrijf. Loomer Sloopwerken staat hierin graag voor u klaar.

Als ondernemer kunt u gebruik maken van verschillende subsidies als het aankomt op asbest verwijdering. Bijvoorbeeld van de Milieu Investerings Aftrek (MIA) of de VAMIL regeling. De totale vergoeding kan maximaal oplopen tot wel 36% als u gebruik maakt van de MIA subsidie. De VAMIL subsidie stelt u als ondernemer in staat om 75% van het totale bedrijf op een nader te bepalen tijdstip af te lossen. Zo komt u niet ineens voor hoge kosten te staan.

Vanaf 2024 een verbod op daken van asbest voor zakelijke ruimtes. Vanaf dan zijn asbestdaken niet meer toegestaan. Het verbod geldt voor allerlei zakelijke ruimtes. Het is dus goed om nu al na te denken over asbest verwijdering door Loomer Sloopwerken. Daarin denken wij uiteraard graag met u mee. Asbestverwijdering vergt namelijk een goede voorbereiding en een vooronderzoek.

Zo kunnen we bepalen om welke soorten asbest het gaat, waar dit zich bevindt en hoe het materiaal op een veilige en effectieve manier verwijderd kan worden. Loomer Sloopwerken is gespecialiseerd in asbestverwijdering op verschillende plaatsen. Bijvoorbeeld op het dak van een winkel;, maar ook in de spouwmuren van een kantoorpand of binnen een andere ruimte die zakelijk wordt gebruikt.


Hoe worden de kosten voor asbest verwijdering opgebouwd?

Het veilig en professioneel laten verwijderen en afvoeren van asbest neemt kosten met zich mee. Wat een gehele verwijdering uiteindelijk kost is afhankelijk van diverse factoren. De uiteindelijke factuur wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen. Deze bestaan uit de asbestverwijdering zelf, maar ook uit de inventarisatie en de kosten voor een veilige afvoer van het materiaal. Daarnaast hebben ook de onderstaande zaken invloed op de kosten:

– De hoeveelheid asbest (oppervlakte en m2)
– De locatie van de asbest (bijvoorbeeld op het dak, in een ruimte of spouwmuur)
– Soort asbest (bijvoorbeeld hechtgebonden of niet-hechtgebonden)

Het soort asbest kan de prijs beïnvloeden door het verschil in soort. Niet-hechtgebonden asbest moet namelijk altijd worden verwijderd door een erkend en gecertificeerd bedrijf. Hechtgebonden asbest mag tot 35 m2 zelf worden verwijderd. Uiteraard kan dit de prijs van de uiteindelijke offerte beïnvloeden.


Offerte aanvragen voor zakelijke asbest verwijdering

Bent u in het bezit van een zakelijke ruimte waar mogelijk asbest aanwezig is? Gaat u een bedrijfspand verbouwen of renoveren en wilt u asbest daken laten verwijderen? Loomer Sloopwerken staat hierin graag voor u klaar. Van uitgebreide onderzoek tot aan de oplevering van een asbestvrije en veilige ruimte. Vraag daarom vandaag nog een op maat gemaakte offerte aan. Naast een uitstekende service voorzien we u ook altijd van een concurrerende prijs voor zakelijke asbestverwijdering door heel Nederland.

Contact

Stuur een berichtje...

    Verzend Bericht